En riktig jul

Missade 2007 år julkalender. Här är den:
Tomtenissorna Ettan och Elfrid pratar med Tomten

Julkalendern 2007: En riktig jul

En riktig jul, en sån som det alltid har varit, det är vad Mila önskar sig i julklapp. Det skulle hon aldrig ha gjort, för när tomten ska uppfylla hennes önskan drabbas hon av den odugligaste tomtenissan på Nordpolen, en sliskig programledare och mammas nya kille.

Mila är nio år och har en klump i magen. Den infinner sig en knapp månad före jul, när Mamma berättar att hon blivit lite intresserad av den nyinflyttade grannen Klas. Mila vill inte alls ha någon kille i sitt och Mammas liv. Särskilt inte på julafton. Det är perfekt som det är. Mila, Mamma och marsvinet Bosse i det lilla radhuset. Så har livet alltid sett ut. Och så vill Mila att det ska fortsätta se ut.

Ilsken meddelar Mila att hon bara önskar sig en enda sak i julklapp. En riktig jul, när allt är som vanligt. Bara Mamma och Mila ? och ingen äcklig Klas As. För säkerhets skull skriver Mila en önskelista till Jultomten också. Inte för att hon direkt tror på Jultomten längre, men ändå.

Det var inte så smart gjort, upptäcker hon nästa morgon. En livs levande tomtenissa i en ovanligt noppig röd luva dyker upp i hennes rum för att att uppfylla önskningen. Det är Elfrid Nilsson, Nordpolens i särklass lataste nissa, ditskickad av Tomten mot sin vilja.

Det blir knappast kärlek vid första ögonkastet mellan Mila och Elfrid. Käbblandes och gnabbandes påbörjar de uppdraget att försöka sabba det gryende förhållandet mellan Mamma och Klas. Det går sådär. Det Elfrid och Mila verkar vara bäst på, är att sabba för sig själva. Och det blir knappast lättare när den sliskige programledaren Pascal Petersén och Nordpolens supernissa Ettan Nilson börjar sätta käppar i hjulet?

2007 års julkalender utspelar sig både i tomteverkstaden på Nordpolen och hos människorna ? och är fylld av humor, äventyr, värme, isbjörnar och magi. Vi följer Elfrids och Milas äventyr från första december fram till julafton. Kalendern är regisserad av Simon Kaijser. Manus är skrivet av Pernilla Oljelund och Hans Rosenfeldt. Papperskalendern är ritad av illustratören Christina Alvner. Spelet Önskejakten är producerat av Hut.nu och Ingrid Flygare.

I rollerna bland andra:

Mila: Olivia Nystedt
Elfrid Nilsson: Suzanne Ernrup
Mamma Katerina: Vanna Rosenberg
Jultomten: Allan Svensson
Klas: Kalle Westerdahl
Jocke: Dexter Dillén-Pardon
Pascal Petersén: Johan Ulveson
Ettan Nilsson: Sissela Kyle

Kommentarer
Postat av: ♥ MAMMA JESSICA

Den verkade ju nästa bra.. jag såg den inte heller, men har planerat in at jag se julkalender i år ;D

2008-11-03 @ 14:49:47
URL: http://jyees89.blogg.se/
Postat av: ♥ MAMMA JESSICA

Ignen aning faktistk, tänkte jag skulel kolla upp det efter jag skrev kommentaren till dig men det blev bortglömt såklart :)

Allt bra?

:)

2008-11-04 @ 10:36:41
URL: http://jyees89.blogg.se/
Postat av: Cornelia

Smoothie och macka, yoghurt med flingor och skivad banan, fruktsallad med kesella, 2 mackor och ett äpple, keso med banan och kanel :) Jag försöker variera mellanmålen så mycket det går. Olika pålägg, olika frukter osv.



Kram!

2008-11-04 @ 11:04:44
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Jennie

Jasså vad rolig, du är välkommen att titta in hur ofta du vill! :)



Vad mysigt med julkalender!! Undra vad det blir för någon i år!? Vet du det? :)

2008-11-06 @ 16:19:50
URL: http://kalasgott.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0